117

Φθινόπωρο 2018

σελ. 84-51

Στις παραλίες Σαρωνικού

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ακουμπάμε το φθινόπωρο και ο καιρός μάς κρατά ακόμα σε διάθεση εκδρομής, περιήγησης και παραλίας. Δεν λέμε να αποχωριστούμε τη θερινή ατμόσφαιρα και αυτό είναι μαγικό. Μαγικό και συνάμα ζωογόνο για το μυαλό και το κορμί. Εδώ ο καιρός είναι ακόμα γλυκός κι ας έρχεται φθινόπωρο. Και πώς να το απαρνηθείς αυτό; Στις υπέροχες Σαρωνικές παραλίες,  το καλοκαιρινό σκηνικό καλά κρατεί και δίνει ακόμα στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της περιοχής όμορφες ευκαιρίες για να μη συμβιβαστούν με την ιδέα ότι τελικά.. όλα κάποτε τελειώνουν. 

Κείμενο: Άννα Καλαϊτζή

Φωτογραφίες: Άννα Καλαϊτζή

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟΌταν στο τέλος του Χειμώνα ανακαλύψαμε για πρώτη φορά τη μαγεία της ενδοχώρας του Δήμου Σαρωνικού, είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι θα επιστρέφαμε γρήγορα πίσω στον σαγηνευτικό «τόπο του εγκλήματος». Και η επιστροφή δεν άργησε να έρθει. Η υπόσχεση μίας διαβίωσης στα παράλια της Σαρωνικής Ριβιέρας, τόσο δίπλα στην Αθήνα, έγινε πράξη τη στιγμή που ακριβώς έπρεπε. Χωρίς βροχές και καταιγίδες και χωρίς ευτυχώς φωτιές. Απελευθερωμένοι και χαλαροί παρκάραμε το αυτοκίνητό μας στο παραθαλάσσιο πάρκινγκ του ξενοδοχείου CALYPSO στην Ανάβυσσο. Ο μεσημεριανός ήλιος ήταν δυνατός και το βλέμμα κοντοστάθηκε σε κείνο το υπέροχο, ήρεμο γαλάζιο που απλωνόταν μπροστά μας πριν αποθέσουμε βαλίτσες στο δωμάτιο.
Από την προηγούμενη επίσκεψή μας είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι θα δούμε όχι  κάτι μεγάλο σε έκταση ή  ποικιλία. Ε, λοιπόν, με τις σωστές πληροφορίες,  δεν μας έφτασε ο χρόνος των 4 ημερών για να χαρούμε κάθε σπιθαμή ελεύθερης ή οργανωμένης παραλίας. Περίπου 25 παραλίες σε ένα μήκος ακτογραμμής 23χλμ. Ούτε σε νησί να ήμασταν. Αποφασίζουμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε τις ώρες της ημέρα, βουτώντας στις περισσότερες και ωραιότερες παραλίες.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το Άρθρο απαιτούνται
0.50 €

Διαθέσιμα:
0 €

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

T59 / Περιήγηση / ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ /

Νήσος Τροιζόνια και ακτές Στερεάς

Νήσος Τροιζόνια και ακτές Στερεάς
Ένας στενός δίαυλος το χωρίζει απ’ τις ακτές της Στερεάς. Είναι το νησάκι Τροιζόνια, που με την ευρύτερη περιοχή συνθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση πολυήμερων περιηγήσεων.
T108 / Περιήγηση / ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ /

Αίγινα

Αίγινα
Η πρόσκληση ήταν πολύ δελεαστική, για να την προσπεράσει αναξιοποίητη κανείς. Υποσχόταν μια τριήμερη ξενάγηση - περιήγηση στην Αίγινα. Όχι όμως μ΄έναν οποιονδήποτε ξεναγό. Αλλά με τον καλό μας φίλο Κώστα Ζαρόκωστα, βαθύ γνώστη, από χρόνια, του υπέροχου νησιού.
T115 / Περιήγηση / Αττική /

Σαρωνικός

Σαρωνικός
Ο Σαρωνικός δεν είναι μόνον ο ευρύτατος κόλπος που βρέχει τα παράλια της Αττικής αλλά και μια πολύ ιδιαίτερη ενδοχώρα με ορεινούς όγκους, πολλούς οικισμούς, υπέροχες πεδιάδες και βυζαντινά μνημεία εκπληκτικά.
 
T117 / Μνημεία / Αττική /

Λαύριο...βγαλμένο από τα έγκατα της Γης

Λαύριο...βγαλμένο από τα έγκατα της Γης
Διάσημο ήδη από την αρχαιότητα για τα πλούσια κοιτάσματα αργύρου, το Λαύριο εξακολουθεί, με τις απέραντες υπόγειες στοές και την τεράστια ποικιλία των ορυκτών του, να προσελκύει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και περιηγητών.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, Αττική

Αξία Άρθρου: 0.50 €