T91 / Δραστηριότητες / Νάουσα /

Μονοπάτι Υπαπαντής

Μονοπάτι Υπαπαντής

Στην μαγευτική φθινοπωρινή φύση του Βερμίου γνωρίζουμε χάρις στους Ναουσαίους φίλους μας εκπληκτικά δασικά μονοπάτια και ζούμε στα υψίπεδα της Υπαπαντής ωραίες ανθρώπινες στιγμές.

T90 / Δραστηριότητες / Πιερία /

Όλυμπος

Όλυμπος

17 χρόνια μετά την τελευταία φορά επιστρέφουμε στον Όλυμπο και γνωρίζουμε τον Μιχάλη Στύλλα, τον ορειβάτη του Έβερεστ, που για μια 10ετία ζει ευτυχισμένος στο μαγικό Οροπέδιο των Μουσών.

T89 / Δραστηριότητες / Σάμος /

Όρος Κέρκης

Όρος Κέρκης

Θεαματικός, βραχώδης αλλά και δύστροπος ο Κέρκης της Σάμου, φιλοξένησε στις απότομες πλαγιές του τον Κυριάκο Παπαγεωργίου και στην κορυφή τον αντάμειψε με την απεραντοσύνη του Αιγαίου.

T88 / Δραστηριότητες / Κυκλάδες /

Μαγικός βυθός Σερίφου

Μαγικός βυθός Σερίφου
Η Σέριφος μας προσκαλεί σ' ένα πολύ ιδιαίτερο οδοιπορικό, όχι στις αναρίθμητες παραλίες και μονοπάτια αλλά στον μαγικό κόσμο των βυθών, με τα χταπόδια, τις πείνες, τα ναυάγια και τους τόνους.
T88 / Δραστηριότητες / Μαγνησία /

Λίμνες Ζερέλια

Λίμνες Ζερέλια
Σ' ένα απρόσμενο σημείο του Θεσσαλικού κάμπου προβάλλουν, πολύ κοντά η μία στην άλλη, οι πανέμορφες λίμνες Ζερέλια, δημιουργημένες πριν 10.000 χρόνια από μετεωρίτη που έπεσε στη Γη.
T88 / Δραστηριότητες / Θάσος /

Υψάριο Όρος

Υψάριο Όρος
Με το αυτοκίνητο μπορούμε να φτάσουμε σε απόσταση αναπνοής. Εμείς, ωστόσο, σας προσκαλούμε ν’ ανηφορίσετε μαζί μας ως την κορυφή του Υψάριου με τα πόδια. Η πεζοπορική εμπειρία της διαδρομής θα σας μείνει αξέχαστη.
T86 / Δραστηριότητες / Εύβοια /

Πυξαριάς

Πυξαριάς

Μπορεί να μην έχει τον όγκο και το υψόμετρο της Δίρφης, το βουνό, ωστόσο του Πυξαριά, μπορεί να φανερώσει όλη την κρυφή γοητεία της ανατολικής Εύβοιας, στον πεζοπόρο ερευνητή.

T86 / Δραστηριότητες / Μεσσηνία /

Φαράγγι Βυρού - Καρδαμύλη

Φαράγγι Βυρού - Καρδαμύλη

Με αρχοντόσπιτα και μανιάτικους πύργους, θαυμάσια μονοπάτια και παραδοσιακά ορεινά χωριά, η Καρδαμύλη ατενίζει ταυτόχρονα την απεραντοσύνη του Μεσσηνιακού κόλπου και τον όγκο του Ταϋγέτου, με τα 2.407 μέτρα της περίφημης κορυφής.

T85 / Δραστηριότητες / Ευρυτανία /

Στα Λημέρια του Κατσαντώνη

Στα Λημέρια του Κατσαντώνη
Αιώνιος λάτρης της ιστορίας και της φύσης της Ελλάδας, ο Κυριάκος Παπαγεωργίου μας παρουσιάζει τα απίστευτα ανδραγαθήματα, την πρωσωπικότητα και τα Αγραφιώτικα βουνά όπου έδρασε ο θρυλικός προεπαναστατικός ήρωας Κατσαντώνης.
T85 / Δραστηριότητες / Γρεβενά /

Μανιτάρια στα Γρεβενά

Μανιτάρια στα Γρεβενά

Η διατροφική αξία των μανιταριών είναι μοναδική. Εξίσου συναρπαστική είναι η αναζήτηση και η συλλογή τους. Σ’ αυτήν την ενασχόληση έχουμε μαζί μας τον «δάσκαλο» των μανιταριών, Γιώργο Κωνσταντινίδη.

T85 / Δραστηριότητες / Κορινθία /

Ανάβαση στην Ντουρντουβάνα

Ανάβαση στην Ντουρντουβάνα

Πρώτη στη σειρά κατάταξης –από άποψη υψομέτρου- είναι η Κυλλήνη ή Ζήρεια, με 2.375μ. Ακολουθούν τα Αροάνια ή Χελμός με 2.355μ. Τρίτη είναι η Ντουρντουβάνα, που με τα 2.107μ. της κορυφής της, δεσπόζει στα δυτικά του Οροπεδίου του Φενεού.

T84 / Δραστηριότητες / Ιωάννινα /

Ορεινή διάσχιση Γράμμου

Ορεινή διάσχιση Γράμμου
Μοναχικός οδοιπόρος ο Κυριάκος Παπαγεωργίου μας οδηγεί με τις φωτογραφίες και την γραφή του σε μία συγκλονιστική διάσχιση της κορυφογραμμής του Γράμμου, που βρίθει από τεκμήρια και μνήμες των αδυσώπητων μαχών του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου.
T84 / Δραστηριότητες / Μεσσηνία /

Φαράγγι Νέδας

Φαράγγι Νέδας
Τοπίο μεγαλειώδες, φαράγγι με πλούσια βλάστηση, βράχους και καταρράκτες. Στην κοίτη του η Νέδα, με τα αφρισμένα  της νερά, τα συναρπαστικά περάσματα, το σκοτεινό στόμιο που οδηγεί τους τολμηρούς στα σκοτεινά έγκατα του υπέροχου ποταμού.
T83 / Δραστηριότητες / Ημαθία /

Μονοπάτι Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μονοπάτι Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μονοπάτι Πιερίων δασωμένο, ευκολοδιάβατο, σκιερό μας οδηγεί από την Βεργίνα στην Μονή Αγ. Πάντων και στον Βράχο του Παλιόκαστρου. Είναι το «Μονοπάτι του Μ. Αλεξάνδρου».

T83 / Δραστηριότητες / Σάμος /

Σάμος

Σάμος

Στις διάσημες παραλίες του Μικρού και Μεγάλου Σεϊτανιού, σε παραποτάμια και βουνίσια μονοπάτια, σε γραφικότατους οικισμούς, ζούμε στη Σάμο στιγμές μοναδικές.

T81 / Δραστηριότητες / Μαγνησία /

Μονοπάτι Πουρί - Βένετο

Μονοπάτι Πουρί - Βένετο

Μετά την πρόσφατη διάνοιξή του από τις ζούγκλες που το έφρασσαν για χρόνια, μπορέσαμε να διασχίσουμε το μακρύτερο μονοπάτι του Πηλίου, που κάποτε ένωνε Βένετο και Πουρί.