T8 / Φυσικό περιβάλλον / Θεσσαλονίκη /

Δέλτα Αξιού

Δέλτα Αξιού
Σε απόσταση αναπνοής από το μεγάλο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μόλις μερικά χιλιόμετρα στ' ανατολικά, εκβάλλει ο μεγάλος ποταμός  Αξιός. Σ'αυτό τον τόπο, που είναι ελάχιστα γνωστός στους Θεσσαλονικείς, ανακαλύπτουμε βαλτότοπους και κανάλια λιμνοθάλασσες και λιβαδοτόπια με πλούσια βλέστηση και ακόμα πλουσιότερη ορνιθοπανίδα άγρια άλογα αλλά και τις περίφημες μυδοκαλλιέργειες  του Θερμαϊκού.

 
T8 / Φυσικό περιβάλλον / Γρεβενά /

Βάλια Κάλντα

Βάλια Κάλντα
Πριν ακόμη αποκτήσει την διασημότητα και επισκεψιμότητα των τελευταίων χρόνων έχουμε την τύχη να γνωρίσουμε την περίφημη Βάλια Κάλντα.Με απέραντα δάση μαυρόπευκων και οξυάς η Βάλια Κάλντα είναι κατ' εξοχήν βιότοπος της καφέ αρκούδας, ενώ στον πυρήνα των 33500 στρεμμάτων του δρυμού  ισχύει μια σειρά απαγορευτικών διατάξεων για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας.
T8 / Παράδοση /

Άγιοι Τόποι

Άγιοι Τόποι
Εγκαταλείπουμε για λίγο τα όρια της Ελλάδας και, με την πένα του συγγραφέα Κωνσταντίνου Καρακάση, ταξιδεύουμε νοερά στους Αγίους Τόπους. 
T8 / Παράδοση / Θεσσαλονίκη /

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος
Στην καρδιά της παραλίας της Θεσσαλονίκης  ο Λευκός Πύργος  είναι τόσο διάσημος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι το πιο εμβληματικό τοπόσημο  της πόλης, συνδεδεμένο άρρηκτα με όλες τις καλές ή κακές, ιστορικές αλλά και καθημερινές μνήμες της Θεσσαλονίκης.
 
T8 / Φυσικό περιβάλλον / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ /

Διαπλέοντας τον Αλιάκμονα

Διαπλέοντας τον Αλιάκμονα
Ήταν το 1992 όταν πραγματοποιήθηκε από Έλληνες η πρώτη δοκιμαστική κατάβαση του ποταμού Αλιάκμονα. Ήταν ο Μιχάλης Τσουκιάς, ο Σταύρος Λαζαρίδης και ο Χάρης Κουθούρης, όλοι στελέχη της TREKKING HELLAS.
T8 / Μνημεία / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Aγία Φωτεινή

Aγία Φωτεινή
Στην πεδιάδα της Μαντινείας πολύ κοντά στα ερείπια της πάλαι ποτέ ένδοξης πόλης, δεσπόζει από το φθινόπωρο του 1970 ο ναός της Αγίας Φωτεινής, θεμελιωμένος από τους συλλόγους Μαντινέων Τριπόλεως  και Αθήνας. 
T7 / Φυσικό περιβάλλον / ΘΕΣΣΑΛΙΑ /

Tα άγνωστα Μετέωρα

Tα άγνωστα Μετέωρα
Οι βράχοι των Μετεώρων, αυτό το παράξενο όσο και εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο, στο μέσον της θεσσαλικής πεδιάδας, προσελκύει   όχι μόνον από την Ελλάδα αλλά από κάθε χώρα της γης αναρίθμητους επισκέπτες. 
T7 / Περιήγηση / ΗΠΕΙΡΟΣ /

Τα χωριά της Λάκκας Αώου

Τα χωριά της Λάκκας Αώου
Εκεί, στους πρόποδες του μεγαλόπρεπου Σμόλικα, απέναντι από την φοβερή πριονωτή κορυφογραμμή της Τύμφης και πάνω από το εντυπωσιακό φαράγγι του Αώου ποταμού, συναντήσαμε έκπληκτοι μια τελείως αθέατη αλυσίδα ορεινών χωριών, που έκτοτε αποτέλεσαν για μας έναν από τους πιο αγαπημένους και επιθυμητούς προορισμούς.
T7 / Φυσικό περιβάλλον /

Παταγονία. Lago Argentino

Παταγονία. Lago Argentino
Σ'αυτό το άρθρο η Σου Παπαδάκου μας περιγράφει την εμπειρία της από το LAGO ARGENTINO  της Παταγονίας, της χώρας των αιώνιων πάγων. Ας την απολαύσουμε.
T7 / Παράδοση / Θεσσαλονίκη /

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1917, η Θεσσαλονίκη στις φλόγες

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1917, η Θεσσαλονίκη στις φλόγες
Το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου του 1917, στη δίνη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, σ'ένα προσφυγικό παράπηγμα της οδού Ολυμπιάδος της Θεσσαλονίκης, άρπαξε τυχαία φωτιά μια στοίβα ξύλων και δαδιών. Αυτή υπήρξε η απαρχή της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που κατέκαψε την μισή σχεδόν πόλη της Θεσσαλονίκης.
T7 / Παράδοση / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Αναβίωση Αρχαίων Αγώνων

Αναβίωση Αρχαίων Αγώνων
Χίλια εξακόσια τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που έτρεξαν αθλητές στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, αναβιώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο λόγος αυτής της ιστορικής αναβίωσης υπήρξε η επιλογή της Ελλάδας ως διοργανώτριας  χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 
T7 / Μνημεία / ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ /

Δημητσάνα, Μουσείο Υδροκίνησης

Δημητσάνα, Μουσείο Υδροκίνησης
Στην καρδιά της Αρκαδίας, ολες οι δραστηριότητες, που αναπτύχθηκαν με πρωταγωνιστή το νερό, αναδεικνύει με τρόπο μοναδικό το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης  Δημητσάνας, που δημιουργήθηκε  από το -τότε-Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ίδρυμα της ΕΤΒΑ.
T6 / Περιήγηση / ΘΕΣΣΑΛΙΑ /

Λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα
Μαγικές εικόνες παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας αντικρίζοντας τη λίμνη Πλαστήρα.
T6 / Περιήγηση / Χαλκιδική /

Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής
Νέα Μουδανιά, μία πανέμορφη παραλιακή πόλη του Θερμαϊκού ξετυλίγεται μπροστά μας 
T6 / Φυσικό περιβάλλον / Θεσσαλονίκη /

Σέιχ Σου. Η επόμενη μέρα

Σέιχ Σου. Η επόμενη μέρα
Κυριακή 6 Ιουλίου 1997. Η φωτιά έχει ξεσπάσει. Για δύο μέρες θα καταστρέψει ότι βρίσκει μπροστά της.
T6 / Φυσικό περιβάλλον / Θεσσαλονίκη /

Πλατανάκια.Μια όαση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Πλατανάκια.Μια όαση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Γνωρίστε από κοντά τα Πλατανάκια, εξερευνήστε τα. Δείτε τα ζωάκια του νερού και του δάσους

ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕΛΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (ΜΗ.Τ.Ε.): 0933Ε60000205901