Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
Αρχική Σελίδα
Όμιλος Έλληνες Περιηγητές
Εκδρομές του Ομίλου
Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσ/νίκης
Αγορές
Περιηγητικές Προτάσεις
Σελίδες Μελών
Προτεινόμενες Επιχειρήσεις
Προσφορές Επιχειρήσεων
Νέα
Επικοινωνία
Σύνθετη Αναζήτηση
Σχεδίαση Ιστοσελίδων, E-Shops, Infokiosks
Σπιτάκια (Αυγώνυμα - Χίος)
Αυγώνυμα. Μεσαιωνικός οικισμός από τους γραφικότερους της Χίου. Εδώ ο Γιώργος Μισετζής δημιούργησε τα «Σπιτάκια», με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τοιχοποιία φρουριακή. Η θαυμάσια διακόσμηση, η σημασία στην λεπτομέρεια, ο πλήρης εξοπλισμός μας δημιουργούν την αίσθηση ότι διαμένουμε στο δικό μας εξοχικό.
Ο τόπος προσφέρει εξαιρετικές περιηγήσεις στην Καστροπολιτεία του Ανάβατου, στα ονομαστά Μαστιχοχώρια και στα γραφικά Βορειόχωρα.
IMG 1816
IMG 1316
anab11
DSC05349
anab10
Περιγραφή:

Αυγώνυμα. Παλαιότατος οικισμός στην Κεντρική Χίο με μεσαιωνικές καταβολές που χάνονται βαθειά στον 11ο αιώνα. Από υψόμετρο 500 μέτρων τα Αυγώνυμα αγναντεύουν δασωμένες βουνοπλαγιές αλλά και την απεραντοσύνη του Αιγαίου. Τα δειλινά ο κατακόκκινος δίσκος του ήλιου βυθίζεται ανεμπόδιστα στη θάλασσα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες του χωριού.

Σ’ αυτό τον ιστορικό τόπο με την οχυρωματική δομή, τα μυστικά περάσματα ανάμεσα στα σπίτια, τα μικρά και απρόσιτα παράθυρα, αποφάσισε ο Γιώργος Μισετζής να δημιουργήσει τα «Σπιτάκια». Η ανάπλαση των παλαιών κτισμάτων υπήρξε υποδειγματική, οι φρουριακοί τοίχοι, τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά παρέμειναν αναλλοίωτα.

Στο εσωτερικό υπήρξαν ήπιες επεμβάσεις, κυρίως για ν’ αναβαθμίσουν τις ανέσεις και τη λειτουργικότητα των χώρων. Ο Γιώργος έχει επιμεληθεί και την παραμικρή λεπτομέρεια, έχει εφοδιάσει τα Σπιτάκια μ’ έναν πλήρη οικιακό εξοπλισμό, που εξασφαλίζει συνθήκες λειτουργίας ενός σύγχρονου σπιτιού. Πίσω από τους χοντρούς τοίχους που πλησιάζουν σε πάχος το ένα μέτρο, έχουμε την ψευδαίσθηση , ότι ζούμε σ’ έναν άλλον τόπο, σε μιαν άλλη εποχή. Την ίδια ρομαντική ατμόσφαιρα μας μεταδίδουν κάποια παραδοσιακά έπιπλα και σκεύη, όλες εκείνες οι μικρές διακοσμητικές ή κατασκευαστικές λεπτομέρειες που θυμίζουν παρελθόν.

Χιώτικα γλυκά, ποικιλία καφέδων και άλλα καλούδια καλωσορίζουν την άφιξή μας. Είναι ένα ελάχιστο δείγμα φιλοξενίας και ενδιαφέροντος, που είναι τόσο απλό αλλά τόσο σημαντικό στην διαμόρφωση ευχάριστων συναισθημάτων στον επισκέπτη.

Στα Σπιτάκια ζούμε ώρες χαλάρωσης και γαλήνης είτε στις βεράντες με την υπέροχη θέα είτε στις δροσερές αυλές είτε στους κομψούς εσωτερικούς χώρους των οικιών.  Τις ημέρες του χειμώνα απολαμβάνουμε την γραφικότητα των σπιτιών με το αναμμένο τζάκι, ενώ την θερινή περίοδο χαιρόμαστε τις εκπληκτικές παραλίες στα δυτικά παράλια της Χίου. Η επιλογή των Αυγώνυμων είναι από τις ευτυχέστερες που μπορούμε να κάνουμε για ποιοτικές διακοπές.

Περιοχή: Χίος
Τοποθεσία: Αυγώνυμα - Χίος
Υπεύθυνος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΣΕΤΖΗΣ
Τηλέφωνο: 22710 81200. 42702
Ιστοσελίδα: www.spitakia.gr
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: kratisis@spitakia.gr
Αποστάσεις: ΧΙΟΣ : 16 χλμ
Περίοδος Λειτουργίας: όλο το χρόνο
Δωμάτια: 1 μονόκλινο, 1 δίκλινο, 1 τρίκλινο, 2 τετράκλινα
Παροχές Δωματίου: εξοπλισμένη κουζίνα, TV, A/C
Τιμές: 35 - 180€
Πιστωτικές Κάρτες: ναι
Πρωϊνό: σερβίρονται Χιώτικα παραδοσιακά προϊόντα, μαστέλλο, σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες, κ.α
Εστίαση: όχι
Κατοικίδια Ζώα: Ναι
Άλλες Παροχές: καθημερινή καθαριότητα, παρατήρηση ορχιδεών (Μάρτιο-Μάιο) με χρήση πλήρους βιβλιοθήκης για αναγνώριση φυτών
Members Discount 20% ΕΚΠΤΩΣΗ. Για τουλάχιστον 2 διανυκτερεύσεις εκτός εορτών και αργιών και εκτός από την περίοδο από 25/07 έως 25/08
Σχετικό Άρθρο: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, τεύχος 14

Αυτή η επιχείρηση έχει προβληθεί 
4 0 7 4
 φορές

Περιηγητικές Δυνατότητες
•    Περιπλάνηση στην συναρπαστική καστροπολιτεία του Ανάβατου.
•    Κολύμπι στις πανέμορφες δυτικές παραλίες.
•    Περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στην Βολισσό και στα Βορειόχωρα.