Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015
Αρχική Σελίδα
Όμιλος Έλληνες Περιηγητές
Εκδρομές του Ομίλου
Ταξιδιωτική Λέσχη Θεσ/νίκης
Αγορές
Περιηγητικές Προτάσεις
Σελίδες Μελών
Προτεινόμενες Επιχειρήσεις
Προσφορές Επιχειρήσεων
Νέα
Επικοινωνία
Σύνθετη Αναζήτηση
Σχεδίαση Ιστοσελίδων, E-Shops, Infokiosks
Κτήμα Καλαϊτζή (Μετόχι Προδρόμου - Βεργίνα)
Αναρωτιόμαστε από μακρυά, τι μπορεί να είναι εκείνο το οίκημα στην κορυφή του λόφου. Θυμίζει πύργους παλιούς, που χτίζονταν στο επιφανέστερο σημείο, για να μπορούν να εποπτεύουν όλη την επικράτεια.
Σ’ ελάχιστα λεπτά οι πρώτες πινακίδες μάς αποκαλύπτουν την ταυτότητα του κτιρίου. Είναι το Κτήμα Καλαϊτζή, στους καταπράσινους πρόποδες των βόρειων Πιερίων. Εκεί, ανάμεσα σε γρασίδι, λουλούδια και υπέροχους αμπελώνες δεσπόζει το κτιριακό συγκρότημα. Που αντανακλά όλη τη φιλοσοφία, το λεπτό γούστο, το μεράκι της οικογένειας Καλαϊτζή.
Garden-Dinner
Floor-view
1922
Music-Instruments
Night-View
Lobby-north
Lobby
Lake-view-room
Grande-Suite-Panorama

    12   >

Περιγραφή:
Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι Μακεδονίτικη, με πλαστικότητα και χάρη. Τα χρώματα στους τοίχους βεριώτικα, αυθεντικά, κεραμιδί, ώχρα και λουλακί. Η ντόπια πέτρα και ο πωρόλιθος Βερμίου είναι πελεκημένα με την τέχνη παλιών μαστόρων. Ολόγυρα οι αμπελώνες κι η φύση των Πιερίων, ο ανοιχτός ορίζοντας στον κάμπο της Ημαθίας, το φράγμα του Αλιάκμονα και τ’ αντικρινά βουνά. Δεν ξέρουμε τι πρώτα να θαυμάσουμε σ’ αυτό τον ωραίο τόπο. Το «Κτήμα Καλαϊτζή» αποδεικνύεται εξίσου «ερατεινό», εξίσου δηλαδή αξιολάτρευτο κι αγαπητό, με το παραδοσιακό καφενείο της οικογένειας στη Βέροια.
Η είσοδος στο εσωτερικό επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας. Στο κεντρικό σαλόνι, στον χώρο υποδοχής και αναμονής, στον χώρο εστίασης και στο καφέ-μπαρ είναι διάχυτη η υψηλή αισθητική, η χειροποίητη ομορφιά του ξύλου καστανιάς, η εξαιρετική ποιότητα επίπλων και υλικών.
Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στο ιδιωτικό Κελάρι, με χώρο ως 40 καλεσμένους και στην Κάβα, που μπορεί να φιλοξενήσει 70 καλεσμένους. Είναι χώροι ατμοσφαιρικοί και ζεστοί, ιδανικοί για συνέδρια, σεμινάρια, δοκιμές κρασιών και ιδιαίτερες στιγμές.
Την ίδια κομψότητα και προσεγμένη πολυτέλεια, την ίδια επιμονή στην επιλογή αποκλειστικά και μόνον άριστων υλικών, συναντάμε και στα ένδεκα δωμάτια της μονάδας: στην Grande Σουΐτα για 2-3 επισκέπτες, στην Οικογενειακή Σουΐτα για 2-4 επισκέπτες, στα Δωμάτια Superior και στα Δωμάτια Deluxe.
Εκλεκτής ποιότητας στρώματα και κρεβάτια, κομψά και ευρύχωρα μπάνια εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, κορυφαίας ποιότητας λευκά είδη και είδη υγιεινής είναι στη διάθεση των επισκεπτών του Κτήματος Καλαϊτζή. Το φωτεινά παράθυρα χαρίζουν μοναδική θέα στα πανέμορφα πεδινά και βουνίσια τοπία της Ημαθίας. Ρωτήσαμε τον έναν εκ των αδερφών Καλαϊτζή να μας αιτιολογήσει αυτή την εμμονή του στην επιλογή κορυφαίων υλικών.
«Θελήσαμε απλά να υιοθετήσουμε κάποιες προδιαγραφές που κι εμείς οι ίδιοι αναζητούσαμε σαν πελάτες και πολύ σπάνια συναντούσαμε: όπως ένα πραγματικά ευρύχωρο δωμάτιο, ένα μπάνιο με ανθρώπινες διαστάσεις, παροχές και υπηρεσίες υψηλοτάτου επιπέδου. Είχαμε εξ αρχής αποφασίσει, ότι δεν θα απευθυνόμασταν στον μαζικό τουρισμό αλλά σε ένα επιλεγμένο κοινό, που με το επίπεδο και την μόρφωσή του θα μπορούσε να εκτιμήσει αυτές τις παροχές. Το παράδειγμα του «Έρατεινού» στη Βέροια και η ενθουσιώδης αποδοχή του μας έδειξαν το δρόμο και τον τρόπο για τη δημιουργία και του «Έρατεινού Αμπελώνα» του Κτήματος Καλαϊτζή».
Η υψηλή ποιότητα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εξαίρετη παραδοσιακή και δημιουργική κουζίνα του Κτήματος Καλαϊτζή. Που, βέβαια, την συνοδεύουν μερικά από τα εκλεκτότερα κρασιά του ελληνικού και ιδιαίτερα βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Στον οποίο θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις δημιουργίες του αμπελώνα των δώδεκα στρεμμάτων του Κτήματος Καλαϊτζή, με τις ευγενικές ποικιλίες MERLOT, CHARDONNAY, CABERNET FRANC και PRIMITIVO, όλες συνιστώμενες ποικιλίες για την συγκεκριμένη περιοχή.
Στη δροσιά των υπαίθριων χώρων εστίασης με την ανεμπόδιστη θέα ή στο πανέμορφο εστιατόριο του χειμώνα, το γεύμα ή το δείπνο είναι μια αληθινή εμπειρία.
Άφθονες είναι και οι δυνατότητες του επισκέπτη: Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στην Βεργίνα, στο Δίον, στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, στην ιστορική Παναγία Σουμελά.
Περιηγητικού ενδιαφέροντος στα γειτονικά χιονοδρομικά κέντρα και βουνά, στα πολυάριθμα φημισμένα τοπικά οινοποιεία, στις γραφικές πόλεις της Νάουσας και της Βέροιας.
Πολλά είναι τα τοπικά δρώμενα και τα παραδοσιακά φεστιβάλ όλες τις εποχές του χρόνου στην ευρύτερη περιοχή.
Σε κάποιες απαιτητικότερες εκδηλώσεις, με συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ατόμων, ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη επιτυχία το Κτήμα Καλαϊτζή. Εγγυώνται γι’ αυτό η κορυφαία θέση του κτήματος, η ποιότητα υπηρεσιών, η φιλόξενη διάθεση και εμπειρία ιδιοκτητών και προσωπικού.
7 χλμ. από τη Βέροια, 2 απ’ την Βεργίνα και σε απόσταση μιας ώρας από την πόλη της Θεσσαλονίκης, το Κτήμα Καλαϊτζή είναι όλες τις εποχές του χρόνου ένας «ερατεινός», πολύ επιθυμητός προορισμός.
Περιοχή: Ημαθία
Τοποθεσία: Μετόχι Προδρόμου - Βεργίνα
Υπεύθυνος: Θωμάς Καλαϊτζής
Τηλέφωνο: 23310 92092
Fax: 23310 92093
Ιστοσελίδα: http://www.ktima-kalaitzi.gr
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@ktima-kalaitzi.gr
Αποστάσεις:

Βεργίνα: 2 χλμ.

Βέροια: 7 χλμ.

Θεσσαλονίκη: 81 χλμ.

Αθήνα: 518 χλμ. 

Περίοδος Λειτουργίας: Όλο τον χρόνο
Δωμάτια:
 • Grande σουίτα (2-3 άτομα) 
 • Superior (2-3 άτομα)
 • Deluxe (2 άτομα)
 • Οικογενειακή σουίτα (2-4 άτομα)
Παροχές Δωματίου:

Τα ένδεκα δωμάτιά μας, καλαίσθητα και κομψά σχεδιασμένα, αναδίδουν μία ατμόσφαιρα διακριτικής και φιλόξενης πολυτέλειας, προσφέροντας υψηλό επίπεδο άνεσης και ποιότητας.

Διακεκριμένη και αξιοπρεπής διακόσμηση, καλαισθησία και ατμόσφαιρα προσεγμένης πολυτέλειας, ευρύχωρα μπάνια με είδη υγιεινής Villeroy & Boch®, υπέροχα λευκά είδη Nef-Nef® και προσεγμένα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, μεγάλα φωτεινά παράθυρα με απαράμιλλη θέα, άριστος εξοπλισμός δωματίων – που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα πεντάστερο ξενοδοχείο πόλεως – και εξέχουσα εξυπηρέτηση συνθέτουν την εγγύησή μας για μία αξέχαστη διαμονή..

Πιστωτικές Κάρτες: ναι
Κοινόχρηστοι Χώροι:
 • Καφέ μπαρ στο ευρύχωρο κεντρικό σαλόνι του ξενοδοχείου
 • Κάβα Κρασιών
 • Κελάρι
 • Πλήρως επισκέψιμος αμπελώνας
 • Πλήρως επισκέψιμος κήπος με αμέτρητες γωνίες ξεχωριστού ενδιαφέροντος και ιδιωτικό πάρκινγκ
Πρωϊνό: Πρωϊνό Μπουφέ (08:00 – 10:30), Πλούσιο πλήρες μπουφέ με ολόφρεσκα προϊόντα, φρεσκοστυμμένους χυμούς και αμέτρητες σπιτικές μαρμελάδες
Εστίαση:

Εστιατόριο à la carte (καθημερινά 20:00 – 23:00, Κυριακές 13:00 – 16:00 & 20:00 – 23:00). Στον θαυμάσιο κήπο μας το καλοκαίρι, στο ατμοσφαιρικό Κελάρι τον χειμώνα.

Λίστα ποιοτικών κρασιών από τα αμέτρητα τοπικά και ελληνικά οινοποιεία και φυσικά Merlot και Chardonnay από τον Αμπελώνα του Κτήματος.

Άλλες Παροχές:
 • Ευρύχωρο δωρεάν πάρκινγκ
 • room service (07:00 – 23:00)
 • ενοικίαση αυτοκινήτων
 • δωμάτια και παροχές για άτομα με ειδικές ανάγκες και υπεύθυνη πελατών στην διάθεση σας
 • House Keeping
 • Υπηρεσία πλυντηρίου / στεγνοκαθαριστηρίου καθημερινά
Δυνατότητα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων: Ναι
Members Discount 20% ΕΚΠΤΩΣΗ. Για τουλάχιστον 2 διανυκτερεύσεις εκτός εορτών και αργιών και 10% ΕΚΠΤΩΣΗ για το εστιατόριο
Σχετικό Άρθρο: Ελληνικό Πανόραμα, τεύχος #83

Αυτή η επιχείρηση έχει προβληθεί 
8 0 8 9
 φορές

Περιηγητικές Δυνατότητες

 • Βέροια

Η Βέροια είναι πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας και πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας. Είναι κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου. Το 2001, βάσει της απογραφής που είχε διεξαχθεί, είχε πληθυσμό 42.794 κατοίκους ενώ ο νέος Καλλικρατικός Δήμος έχει πληθυσμό 65.530. Είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στις παλαιές γειτονιές της και τις πολυάριθμες βυζαντινές εκκλησίες της. Χαρακτηριστικό της πόλης το παραδοσιακό γλυκό έδεσμα ρεβανί. Η απόστασή της από την Αθήνα είναι 520 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 76 χλμ.Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Βέροια είναι κόρη του Ωκεανού και της Θέτιδος, ή κόρη του Άδωνη και της Αφροδίτης. Η πόλη λέγεται ότι κτίστηκε από το Μακεδόνα στρατηγό Φέρωνα, ο οποίος έδωσε στην πόλη το όνομά του (το γράμμα Φ εκείνη την εποχή στην περιοχή προφέρεται σαν Β). Η εκδοχή της μακεδονικής μυθολογίας λέει ότι η πόλη κτίστηκε από το βασιλιά Βέρητα, ο οποίος της έδωσε το όνομα της μιας από τις κόρες του. Τα ονόματα των γόνων του βασιλιά ήταν Βέροια, Μίεζα και Όλγανος και Ορέστης. 

 • Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Ιστορικό μνημείο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και πηγή θρησκευτικού τουρισμού για την πόλη. Κάθε εποχή του χρόνου άνθρωποι από όλον τον κόσμο φτάνουν στη Βέροια για να δουν από κοντά τα χνάρια της περιοδείας του Απόστολου. Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε στην πόλη της Βέροιας τον 1ο αιώνα μ.Χ. και συνέχισε το ταξίδι του ευχαριστημένος από την θερμή υποδοχή των κατοίκων της και την προσήλωσή τους στο λόγο του. Στο εν λόγω μνημείο, διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο εορταστική εκδήλωση, υπό τον τίτλο “Παύλεια”.

 • Βυζαντινές Εκκλησίες

 

Η Βέροια, μία από τις αρχαιότερες πόλεις στην Ευρώπη, είναι γνωστή για τις πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που διαθέτει (περίπου 48 σωζόμενες σήμερα και 72 αρχικά, με αποτέλεσμα να επονομάζεται και μικρή Ιερουσαλήμ), καθώς και μοναδικές συλλογές βυζαντινών εικόνων. Ιδιαίτερα φημισμένος είναι ο ναός της Αναστάσεως του Σωτήρος ή αλλιώς “η Εκκλησία του Χριστού”. Άλλοι σημαντικοί ναοί είναι ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (13ος αιώνας), ο ναός των αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης (16ος αιώνας) και ο ναός των Αγίων Πέτρου και Παύλου (11ος αιώνας), μεταξύ των λοιπών βυζαντινών κτισμάτων. 

 • Βεργίνα

 

Σε μικρή απόσταση από τη Βέροια βρίσκεται η Βεργίνα, κτισμένη γεωγραφικά στη θέση των αρχαίων Αιγών, στην οποία έκανε ανασκαφές ο εξαίρετος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, όπου και ανακάλυψε τον αρχαίο τάφο του Βασιλιά Φιλίππου Β’. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύγχρονο υπόγειο μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς τάφους και εκθέματα από ολόκληρη την ιστορία της Μακεδονίας.